мир Путешествия

Згодні, що Гданськ кращий? Голосуйте!

Гданьск,Польша

Гданськ став єдиним містом в Польщі, який отримав номінацію в конкурсі «European Best Destination 2017».

Гданськ – це неповторна атмосфера і незабутні враження. Атмосферу міста створюють прекрасні історичні пам’ятки і запах моря. Крамнички і пляж, що розкинувся аж на 20 кілометрів. Своєрідні культурні події та заходи, унікальні природні заповідники. Ресторани, кафе і клуби. Та насамперед Гданськ – це дух свободи і толерантності, місто, яке не раз заявляло про себе протягом тисячолітньої, багатонаціональної історії. Так писала про Гданськ редакція туристичних путівників Lonely Planet. Цю думку поділяє, напевне, кожен, хто приїздить сюди.
Влітку минулого року Гданськ відвідало близько 770 тисяч гостей з усього світу, а середня оцінка візиту туристами склала 8,8 із 10 пунктів.

Гданьск,Польша
Щорічно в конкурсі «European Best Destination 2017» беруть участь найбільш часто відвідувані міста, які користуються великою популярністю серед відвідувачів інтернету. Цього року з Гданськом за звання конкурують, зокрема, Амстердам, Берлін, Мілан, Париж, Відень, Лондон, Мадрид, Будапешт.
Гданськєдиний кандидат, який представляє Польщу.

Підтримайте Гданськ – він є достойним такої перемоги! Голосування відбувається на порталі  http://visitgdansk.com/ з 20 січня по 10 лютого 2017 року.
Проголосувати за Гданськ можна ТУТ

Туристу на замітку

Гданськ — місто таке ж старовинне, як і сама Польща. Розташований на побережжі Балтійського моря, в гирлі річки Вісли, він був морськими воротами Польщі і скарбницею міщанської культури, портом, що входив до складу Ганзи і вільного міста. У ХХ столітті Гданськ став ареною першої битви Другої Світової війни: героїчні захисники Вестерплатте зайняли своє місце в історії… разом із старогрецькими захисниками Фермопіл.

Багатий і красивий Гданськ часто бував об’єктом нападів, йому приходилося багато разів відстоювати свою незалежність. І немає нічого дивного в тому, що саме тут зародилася польська «Солідарність» – рух боротьби за свободу.

Старовинні вулиці Длуга (Długa) і Длуги Тарг (Długi Targ), що закінчуються Золотими і Зеленими воротами, перетинають Старе місто, зване Головним містом. У цьому районі розташовані численні архітектурні пам’ятники, галереї мистецтва і майстерні ремісників, що виготовляють бурштинові прикраси. Тут також знаходяться готична Ратуша і «Двір Артуса», в яких гданські аристократи приймали королів.

фонтан Нептуна, Гданьск

Поряд розташувався «Золотий будинок»- символ заможності гданського міщанства, а навпроти — фонтан «Нептун», що завжди приваблював туристів і був місцем зустрічей закоханих. Тут прямо на вулицях організовуються літні фестивалі, а також відомий «Домініканський ярмарок», що скликає гостей з багатьох країн світу. Шедевром архітектурної фантазії є невелика вулиця Маріяцька з вузькими кам’яними будинками і просторими терасами, де в підвалах з низькими склепіннями знаходиться галерея бурштинових прикрас.

Гданський костьол Святої Діви Марії є найбільшим у світі готичним храмом, який може помістити до 25 тисяч віруючих. А в кафедральному соборі в міському районі Оліва знаходяться органи із незвичайним звучанням, барочним декором і рухомими фігурками.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *