мир Путешествия

Чому взимку варто їхати на Музури

Мазуры, Польша, зима,туризм

Відпочинок в Польщі на Мазурських озерах  узимку є прекрасною альтернативою поїздці в гори. Тут також є схили і відмінні лижні траси.

Досить вибратися до Національного парку Мронгово, що на Пагорбі чотирьох вітрів. Або згадати про Гору Хороброго в Ельблонзі. В околицях Ольштина є мальовниче село Русь, що нагадує пейзажами Малі Бещади, і його з задоволенням відвідують любителі гірських лиж. А вже якщо говорити про бігові лижі, то кращого місця просто не знайти! Цілих вісім національних парків, вражаючої краси зимові пейзажі, понад 40 км прекрасних лижних трас.

Мазуры,моржи,зима, прорубь,Польша
Лучший способ взбодриться — искупаться в проруби. Фото: tawernaskipperow.pl

Чи знаєте ви, що польські річки рідко замерзають взимку? Так і є! І тому маєте можливість відправитися в сплав на каяку. Теплий одяг, гарячий чай – і вперед! Вармію і Мазури називають Краєм тисячі озер. З весни до осені тут удосталь човнів. Взимку ж можна скупатися в ополонці, що неабияк бадьорить. Ну і для рибалок, звичайно, тут – доста роботи.

Мазуры,кони,сани,Польша
Кто не любит прокатиться на санях?!Фото: lojop-masuren.com/p

Крім того, можна прогулятися на санях.  Поїздка зимовим лісом у запряжених кіньми санях, мелодійні дзвіночки, морозне повітря, рум’янець на щоках, а на завершення  — смажені на вогнищі ковбаски і гаряче вино… Все це незабутня пригода зимової пори!

Якщо немає снігу
Що, однак, робити, якщо немає снігу? Гуляти, милуватися природою, куштувати національні смаколики і, звичайно, оглядати визначні пам’ятки! На Мазурах їх  справді багато Це не тільки замки, як у Рині, ЛідзбаркеВармінсько або Ольштині.

замок, Бытув,Польша.туризм
Замок Тевтонского ордена в Бытуве построили в начале XV столетия. Фото : http://navtur.pl/

Можна відвідати старовинні римські акведуки в Станьчиках, поїхати в Гіжицько помилуватися прекрасною панорамою міста або побачити вежу Бойен — одну з найкраще збережених зразків військової архітектури Західної Пруссії. Одним і найцікавіших місць є Грюнвальд, де відбувалася знаменита битва, а також лісове містечко Пране- музей відомого польського поета Константи ІдельфонсоГальчинського.
Тут можна знайти житло на будь-який смак: від готелів у замках до приватних пансіонів і будиночків, де шанувальників еко-туризму чекає тепла атмосфера, домашня їжа і чай біля каміна.

джакузи,Польша. спа, Мазуры
Водные процедуры для пользы тела. Фото: klimczok.pl

Ну а для бажаючих оновити не лише дух, а й тіло, Вармія і Мазури пропонують цілу мережу відмінних спа-курортів. Для дітей і дорослих, які люблять верхову їзду, в Попільні є резервація для польських конячок — тарпанів. Тут же неподалік розташовується парк диких звірів, де можна побачити вовків, зубрів та інших лісових жителів.
Практикують тут не тільки класичні види спорту, а й екстремальні, такі, як, наприклад, катання на буерах — санях під вітрилом для катання на льоду, пірнання під лід або катання на собачих упряжках.

Юлія Косинська

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *