афиша фестивали

Галушок усіх країн чекають на галушку у Полтаві

памятник галушке в Полтаве

Міжнародний фестиваль «Полтавська галушка» запрошує у гості на свято, яке відбудеться 9 червня у Полтаві, людей з усього світу, які з гордістю носять прізвище Галушка та й не тільки їх.

Проходитиме Фестиваль на Івановій Горі, поблизу Білої Альтанки, розпочнеться дійство о 12.00.

На що чекати

А яке ж свято без частування?

На гостей чекають майстер-класи з приготування галушки від легендарного Степана Галушки, приготування таємної страви за прадавнім рецептом у Велетенському казані.

Також потішить своїми історіями відомий байкар Сашко Лірник, а крафтові виробники представлять свої неперевершені, автентичні вироби.

Чекає на гостей міста спецпогашення поштової марки «Брендова страва – місто Полтава» з можливістю відправити листівку із самого серця Полтави, а також дійство у Музеї-садибі Івана Котляревського, а також різноманітні забави.

Привітати галушку, яка 10 років тому стала офіційним символом міста, приїде гарячий  грузинський Хінкалі й родичі з Китаю.

Дорогами Полтавщини

Окрім того, на для гостей Міжнародного фестивалю чекають спеціальні екскурсійні тури.

Поринути в таємничий світ містичності дозволить зустріч із героями Гоголівських творів: русалками, «нечистими мерцями» та іншими… можна уже буде в вечері 9 червня об 20.00 на театралізованому дійстві на Батьківщині Миколи Гоголя.

На вас чекають Гоголь у робочому кабінеті, незабутні спогади його матері та сестри Ольги, прогулянка по загадковому нічному саду, відчуття прохолоди ночі.

Повірте, нічна екскурсія у гоголівській садибі залишить найяскравіші емоції та незабутні враження!

А вранці 10 червня о 09.00 на гостей міста чекають на найкращому маршруті Полтавщиною – Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному — Диканька -Національний Музей-заповідник М.В. Гоголя.

Три найцікавишіх об’єкти Полтавської області у супроводі професійного екскурсовода. Кожен учасник отримує у подарунок традиційний опішненський глиняний свистунець та зможе безкоштовно пройти експрес майстер-клас із гончарювання.

А в музеї Миколи Гоголя відбудеться театралізована екскурсія та зустріч із самим письменником, його мамою та сестрою.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *