афиша

Незабутня Квітка

Квітка Цісик

Музичне дійство «НЕЗАБУТНЯ КВІТКА», присвячене американській співачці з українським серцем Квітці Цісик відбудеться 4 квітня в національній опері України ім. Т.Г. Шевченка. 

Вона була на батьківщині лише раз. 1993-го. Через п`ять років американська співачка українського походження Кейсі Цісик відійшла у засвіти, не доживши до свого 45-річчя п`ять днів. Її добре знала і чула вся Америка, американці навіть підрахували, що голос Квітки Цісик лунав 22 мільярди разів в різних радіоефірах, з екранів кінотеатрів, на телебаченні. Згодом вона прийшла і до нас — унікальним колоратурним сопрано зазвучали у її виконанні «Два кольори», «Я піду в далекі гори», «Чорнобривці»…

Квітка Цісик

Україно-Американський благодійний проект «Незабутня Квітка», присвячений Квітці Цісик, започаткований продюсером українського походження Алексом Гутмахером у США у 2007 р.

 Оскільки усі жінки сім’ї Цісиків померли від страшного діагнозу – раку грудей —  усі концерти проекту проводяться як соціально-благодійні. Тож, традиційно кожний захід проекту «Незабутня Квітка» є не тільки культурно-мистецьким, освітнім, а перш за все – благодійним. Частина коштів від продажу квитків на заходи завжди перераховується в онкоцентри — для профілактики та лікування раку молочної залози серед жінок України. Найвагомішим результатом з часу започаткування проекту у 2007 р. стало придбання пересувного мамографа  для Винниччини, який  має назву КВІТКА.

 Під час концерту, 4 квітня (день народження Квітки Цісик) буде здійснена основна місія проекту — передача 100 000 грн. для придбання пересувного мамографа «КВІТКА» для профілактики і лікування раку молочної залози серед жінок Києва.

У концерті візьмуть участь: Василь ПОПАДЮК (Канада), Павло ТАБАКОВ, Брія Блессінг (США), Оксана Білозір, Оксана Муха, Аркадій Войтюк, Кіра Мазур, Ігор Бранован (США), гурт LUIKU та ін.

Важливою складовою концерту стане використання оригінальних голосових фонограм Квітки Цісик та унікальне архівне відео.

Ведучий: Євген Нищук     Режисер: Василь Вовкун

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *