концерты

У Києві на 4 зірки стало більше

В Києві на площі Перемоги відбулась церемонія закладання зірок переможцям Загальнонаціональної акції «Зірка України» — Ігорю Покладу, Оксані Білозір, Іво Бобулу та Наталії Шелепницькій.

Цього року акція відзначає свій ювілей. Адже «Зірка України» як символ найвищого визнання була заснована в 2001 році. Тоді ж була закладена й «Алея Зірок». За цей час лауреатами  акції ставали найдостойніші, найталановитіші та знакові фігури в галузях культури, мистецтва, спорту, які внесли вагомий внесок в історію України та сприяли піднесенню її міжнародного авторитету. Всі вони народилися в Україні і своїми досягненнями сприяють формуванню позитивного іміджу нашої країни.

Нагадаємо, що першою на «Алеї Зірок» в 2001-му році з’явилася  зірка Василя Зінкевича.

Потім в різні роки лауреатами цієї престижної нагороди стали: Софія Ротару, Євгенія Мірошниченко, Сергій Бубка, хор ім. Г.Верьовки та Анатолій Авдієвський, Богдан Ступка, Ада Роговцева, Олег Блохін, Тарас Петриненко, Михайло Воронін, Дмитро Гнатюк, Юрій Рибчинський, Олександр Злотник, Мирослав Вантух з Національним заслуженим академічним ансамблем танцю України імені Павла Вірського та ін.

Нові зірки

Цього разу до переліку людей, які прославили Україну  додалося  ще чотири яскравих зірки. Це Ігор Поклад — видатний український композитор, Народний артист України, лауреат національної премії ім.Т.Г.Шевченка, кавалер орденів «За заслуги» II та III ступеню та ордену «Ярослава Мудрого» V ступеню. Досягнення композитора ще можна довго перелічувати. Та, мабуть, найголовніше з них те, що пісні Поклада знають і люблять всі українці (і не тільки), а деякі люди навіть вважають їх народними. Згадаймо такі його твори, як  «Ой, летіли дикі гуси», «Чарівна скрипка», «Пісня про матір», «Посміхнися, доле» і, звичайно ж, «Кохана».

«Я ніколи не замислювався, що буде потім, після того, як моя пісня, спектакль, мультик полетять в своє життя. Я не знав, яким буде їх життя … Деякі злітали і … падали … А деякі летять десятиліттями. А чому?! Тому що їх пам’ятають і співають …», — сказав Ігор Поклад.

Також свої іменні зірки отримали: співачка, яку називають співучою душею України, Народна артистка, громадська діячка, волонтер і політик Оксана Білозір, відомий український співак, композитор, педагог, Народний артист України Іво Бобул та співачка академічного жанру, актриса, професор вокалу, композитор, громадський діяч, Народна артистка України, Посол Миру, володарка багатьох нагород і титулів Наталія Шелепницька.

Офіційна частина

Урочиста церемонія розпочалася з червоної доріжки та  привітання цьогорічних лауреатів.  А потім під звуки гімну «Зірка України» в небо злетіли повітряні кулі, що прикривали від цікавих очей пам’ятні знаки на асфальті. А після того, як Ростислав Левінзон (голова оргкомітету) та Валерій Куцевалов (генеральний продюсер акції) вручили переможцям дипломи та пам’ятні знаки «Зірка України», ведучий свята Анатолій Гнатюк запросив до слова переможців. Слова Ігоря Поклада, Оксани Білозір, Іво Бобула, Наталії Шелепницької буквально потонули в оваціях глядачів.

По закінченню  офіційної частини розпочався концерт, під час якого співали лауреати акції та їх друзі.

Так, Наталія Шелепницька виконала арію  «Хабанера» з опери Бізе «Кармен» та пісню  «Сила жінки»  (сл. Міли  Кирилюк, муз. Н.Шелепницької). Іво Бобул заспівав  «Небеса очей твоїх» композитора Ігоря Поклада,  а також свої хіти, музику до яких, до речі, написав сам. Оксана Білозір виконала свій шлягер «Україночка» та зворушливу «Чорну квітку», присвячену удовам бійців АТО.

Концертна програма

Переможниця талант-шоу «Голос країни» (2018) Олена Луценко чудово заспівала твір Ігоря Поклада «Очі на піску» (до речі, вперше ця пісня пролунала в  далекому 1969-му році, і з того часу її виконувало багато чудових артистів). Композитор навіть галантно поцілував руку Олені.

А після зворушливого виступу Олени Луценко  директорка видавничого  дому «АДЕФ Україна» Алла Істоміна презентувала автобіографічну книгу Ігоря Поклада «По ту сторону рояля».

Концерт продовжили артисти, що прийшли привітати колег та друзів з і знаменною подією. Прозвучали пісні Ігоря Поклада у виконанні гурту «Кобза» («Куди йдеш ти, дівчина). Оксани Пекун («Зелен клен», «Тиха вода», «Наречена») та твори з репертуару Анатолія Гнатюка, Володимира Данильця та Володимира Мойсеєнко, чоловічого квінтету IL MEN, Тані Дяченко, Ігоря Мізраха, Олега Шака та ін.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *