афиша

Свято меду у Пирогово

Цієї неділі киянам та гостям міста випаде чудова нагода весело привести день, познайомитись з давніми традиційними українськими обрядами та купити слоїк меду. Для цього потрібно лишень приїхати у Музей просто неба – Пирогово на «Свято меду до Маковія».

Програма

У Пирогово з усіх регіонів України приїдуть бджолярі, щоб кожен охочий зміг скуштувати й при нагоді купити справжній мед. Ярмарок меду буду працювати 11 серпня з 10:00 до 18:00.

Також, на святі розкажуть як правильно виготовляти обрядові букети «маковійчики» та, як водити хороводі навколо традиційного символу свята – «Маковія».

Кожен зможе випробувати свої вміння у конкурсі на кращий букет.

пасечник с пчелами
У Пирогово з усіх регіонів України приїдуть бджолярі, щоб кожен охочий зміг скуштувати й при нагоді купити справжній мед

Розважати гостей будуть народні колективи, які познайомлять з чудовими зразками пісенного фольклору літнього циклу свят. Початок концертної програми о 14.00.

Під час Свята кожен зможете скуштувати характерні для Маковія (14 серпня) страви традиційної української кухні: коржі з маком та медом, вареники і пироги з маком та інші страви української кухні.

О 13.00 на відвідувачів музею чекає безкоштовна екскурсія про бортництво в Україні.

Як доїхати

До Національного музею народної архітектури та побуту України зручніше доїхати  тролейбусом № 11 від ст. м. «Виставковий центр» чи маршрутним таксі №507 (м. Возальна (Південна), м. Либідська, м. Виставковий центр, м. Іподром).

Вартість вхідних білетів: 50 грн для дорослих, та 30 грн для школярів (від 10 до 17 років), студентів та пенсіонерів.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *