афиша кино

Великий червоний пес Кліффорд: коли любов велика, трапляються дива

В український прокат виходить фільм «Великий червоний пес Кліффорд»

В український прокат 30 грудня виходить фільм «Великий червоний пес Кліффорд» від режисера Волта Бекера. Sovetnews побував на допрем’єрному показі та ділиться враженнями.

Тільки люди, які відрізняються від інших, можуть змінити світ. Проте бути інакшим у світі підлітків — задача не з легких. Як це бути дівчинкою з родини, де ледве зводять «кінці з кінцями», жити у Гарлемі, проте, здобувши стипендію завдяки власним здібностям, навчатися  у престижній школі? Не знаєте? Тоді ми вам розкажемо: це постійні кепкування та насмішки, принизливе прізвисько «Субсидія», відчуття самотності і багато пекучого щему у серці. А ще є дуже сильне бажання — колись стати великою і сильною, щоб ніхто не насмілився ображати.

Коли дійсно віриш і щиро чогось прагнеш, неодмінно досягнеш мети.

Це стверджують творці сімейного пригодницького фільму «Великий червоний пес Кліффорд» від режисера Волта Бекера, відомого за картинами «Елвін та бурундуки: Бурундомандри», «Старі Пси», «Король вечірок», «Реальні кабани».

Три тонни цуцика

 Одного дня по дорозі до елітної школи, шестикласниця Емілі заходить до притулку тварин, де її зачаровує лагідний песик, незвичайно-яскравого червоного кольору. Звісно, про те, щоб узяти тваринку з собою не може бути й мови, адже вони з мамою живуть у бідняцькому Гарлемі, де утримання тварин в помешканнях суворо заборонено. Проте пес усе ж таки потрапляє до дівчинки, завдяки втручанням чарівника, який розуміє, що саме такого друга бракувало самотній дівчинці.

Умовивши родину залишити песика, якого героїня називає Кліффордом, бодай на одну ніч, Емілі засинає з ним на руках, з думкою: Якби ми були великими і сильними. Яким же було здивування героїні, коли на ранок малесеньких Кліффорд перетворився на гігантського пса вагою в декілька тонн!

Отже передбачення мага, що пес виросте настільки великим, наскільки сильно його любитимуть, справдилося.

Любов Емілі була настільки сильною, що вона змогла не тільки виростити величезного улюбленця, але і змогла захистити його від зазіхань власника корпорації з генетичних досліджень над тваринами. На шляху пригод героїня знаходить несподіваних друзів і крок за кроком стає впевненішою у собі, бо здобуває ту «освіту, яку не дають у школі».

Великий пес у великому місті

 Картину «Великий червоний пес Кліффорд»  варто переглядати усією сім’єю. Дорослим він нагадає, як вони колись були невпевненими підлітками, а дітям підкаже, як знайти віру у себе.

Крім неперевершеної гри Джека Уайтхолла (дядько Емілі) та Сієнни Гіллорі (мама Емілі), органічної анімації, стрічка дарує цікаву подорож по Нью-Йорку: сцени фільму відбуваються в Централ Парку, на фоні Іст-Рівер, в Гарлемі, на Мантеттенському мосту. Власне місто стало одним з персонажів комедії, адже мешканці найбіднішого району об’єдналися, щоб врятувати свого величезного улюбленця Кліффорда. Тож усі «побачили, на що здатний Гарлем, коли забрали улюбленого песика» та переконалися, що «Нью-Йорк — місто, яке нічим не здивуєш», навіть великим червоним псом, який насправді дуже добрий та милий.

Любов до великого пса змінила світ.

Історія, де було двоє загублених душ, закінчилася створенням сім’ї. Фільм «Великий червоний пес Кліффорд»  про те, як важливо мати свої бажання, про перемогу над собою, своїми страхами — тільки тоді людина може стати великою і сильною. «Якщо хочеш, щоб слухали, спробуй говорити», — це ключова думка картини. І хоч шлях до своїх бажань може бути важким, проте спробувати варто!

Світлана Цибульська

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *