афиша

Безумовна, жертовна любов на полотні

ювілейна виставка художниці Оксани Брензович «Агапе. Love».

В Музейно-виставковому центрі Музею історії міста Києва відкрилась  ювілейна виставка художниці Оксани Брензович «Агапе. Love».

Це вже друга за рік виставка мисткині в Києві. Глядачів незмінно приваблюють яскраві кольори робіт Оксани Брензович. Ця виставка є ретроспективною і складається з полотен художниці, які вона створила за три роки. Тож, хто пропустив експозицію в Музеї історії Києва влітку, має нагоду подивитися деякі з тих робіт, а також нові.

Безмежна енергія

На відкриття виставки прийшло чимало людей. Серед відвідувачів були як мистецтвознавці, так і люди, які бачать у картинах Оксани Брензович її справжні емоції. Полотна мисткині захоплюють своєю безмежною енергією та безкінечною фантазією.

«В її роботах сюжети, надприродні поєднання кольорів, які глибоко занурюють у філософські роздуми, зачаровують і захоплюють у полон позаземної романтики», — так написала на своїй сторінці у фейсбук українська артистка, громадська і політична діячка Оксана Білозір.

Віра у неможливе

Свою нову виставку місткиня назвала «Агапе. Love».  Цим словом грецькі філософи називали безумовну, жертовну любов. Тож агапе — це щось набагато більше, чим та любов, до якої звикла сучасна людина. Не просто симпатія чи захоплення, пристрасть та бажання, а те, що здатне допомогти відчувати себе сильнішим і вищим за небеса, вірити у найнеможливіше.

«Її картини зігрівають, бо вона пише серцем, любов’ю. Невипадково ця виставка називається «Агапе. Love». Це якась магія, мега-імпресіонізм. Квіти як птахи, птахи як квіти. Так Аполінер колись римував схили пліч і плечі гір. А може,   це – зародки мистецтва майбутнього, коли художник буде вступати у співтворчість із силами самої природи? Останні роки – цілий калейдоскоп яскравих, різнобарвних виставок Оксани Брензович. ЇЇ живопис на очах набирає силу», — коментує мистецтвознавець Олексій Титаренко.

Творчий симбіоз

Також на виставці представлена унікальна колекція хусток з принтами творів Оксани Брензович, створена в колаборації з брендом SHPALTA. Ці  живописні вироби стануть прикрасами-аксесуарами до одягу від Дому моди Reny M Ренати МОЙШ.

Це симбіоз двох творчих особистостей, Ренати і Оксани, які надихають своїми роботами одна одну. В тандемі вони створили вже не одну експозицію, зараз колекція суконь Ренати Мойш, доповнена енергетичними творами Оксани Брензович, представляють Україну на Міжнародній виставці в ОАЕ Expo-2020 в Дубаї.

Довідкова інформація

Подивитися виставку можна буде до 1 листопада в МВЦ сучасного мистецтва Музею історії Києва (вул. Б.Хмельницького, 7).

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *