кино

Найгірша людина у світі: кохання на фоні Осло

«Найгірша людина у світі» – стрічка Йоакіма Трієра

Советnews побував на прес-покази стрічки «Найгірша людина у світі», що здобула 2 номінації на премію «Оскар».

«Найгірша людина у світі» – стрічка Йоакіма Трієра, номінована на премію «Оскар» в категоріях «Найкращий міжнародний фільм» (від Норвегії) і «Найкращий оригінальний сценарій».

Непростий шлях до своїх бажань

Фільм Трієра — це історія пошуку себе, історія стосунків між чоловіком та жінкою, донькою та батьком.

Головна героїня, тридцятирічна Юлія (Ренате Рейнстве), приваблива та самостійна жінка, у пошуках себе: кидає навчання в медичному університеті, спершу заради психології, а пізніше — фотографії.

У Юлії серйозні стосунки із знаменитим художником, автором відвертих і часом провокаційних коміксів про кота.

Попри взаємне кохання жінка не відчуває себе реалізованою.

Тож після знайомства зі спокусливим незнайомцем на вечірці вирішує піти від художника. ЇЇ поглинають нові стосунки, романтика зустрічей, шалений секс, запальні вечірки із галюценогенними грибами — усі події відбуваються на тлі захоплюючих краєвидів Осло, і подаються через бачення і відчуття Юлії, яка будь що намагається зрозуміти та виокремити власні бажання.

Витонченість та сексуальність в кожному кадрі

Стрічка наповнена естетикою, постійно звучить тема сексуальності як візуально, так і в діалогах головних героїв, проте навіть досить відверті сцени змальовані без найменшої вульгарності.

Один з головних героїв помирає в кінці стрічки, хтось так і не народжується, проте фінал є несподівано життєствердним: Юлія знаходить заняття до душі, хоча і залишається без пари.

Фільм «Найгірша людина у світі» був відзначений на Каннському кінофестивалі Призом за Найкращу жіночу роль та увійшов у списки найкращих стрічок 2021 року від міжнародних видань Variety, Vanity Fair, The Hollywood Reporter та IndieWire.

Глядачі зможуть подивитися стрічку в кінотеатрах із 31 березня.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *