афиша кино

Кіно, Дніпро і 100 000 гривень

В ніч з 29 на 30 червня на столичному Арт-причалі пройде найкоротший кінофестиваль «Відкрита ніч «Дубль 22». До участі у конкурсі цього року було подано 96 фільмів, хронометраж яких не може перевищувати 20 хвилин.

Слід зазначити, що в унісон зі столичними показами, картини демонструватимуть ще у більш ніж 100 майданчиках в Україні та зарубіжжі.

Дофестивальни показі

Напередодні щорічного фестивалю організатори «Відкритої ночі» показують найбільш пам’ятні і резонансні роботи минулих років. Цього року в таких показах продемонструють панораму переможців найновішої історії фестивалю.

Дофестивальні ретро-програми відбудуться 27 червня в Кіноклубі Київського телецентру «Олівець».

Основна програма

Безпосередньо 29 червня після короткої дискусії, відбудеться показ фільму режисера Михайла Іллєнка «Сьомий маршрут» 1998 року. О 21:00 офіційно відкриють фестиваль, а уже рано вранці о  04:00 нагородять переможців та проведуть церемонію закриття фестиваль.

Основна програма фестивалю триватиме 6 годин.

Михайло Іллєнко, президент та арт-директор фестивалю
Михайло Іллєнко, президент та арт-директор фестивалю

«Я, власне, бажаю, щоб ось ці 6 годин програми фестивалю були наповнені фільмами, в яких був би різний імпульс — десь критичний, а десь і гумористичний чи сатиричний. Наша задача запропонувати глядачеві такі фільми, щоб людина не заснула і почула несподівані авторські аргументи. Ми здатні знімати різне кіно, й воно з’являється. І в цьому є дуже гостра потреба — вона з’явилася з того моменту, коли ми почали розширювати фестиваль, — сказав Михайло Іллєнко, президент та арт-директор фестивалю «Відкрита ніч».

Призи

Всі фільми, що братимуть участь у конкурсі, змагатимуться за дві фінансові нагороди.

Головного переможця фестивалю та приз розміром 100 000 грн визначатиме журі.

Того, хто виграє кошти, зібрані у «Фонді взаємодопомоги», цього року визначатиме найсуворіший критик – глядач, шляхом SMS-голосування.

Нагадаємо, що минулого року переможець не забрав приз у 50 000 гривень  під час офіційної церемонії нагородження і відповідно до правил фестивалю ці кошти перейшли у призовий фонд цьогорічного фестивалю.

Тому цього року у нас приз становить 100 000 гривень, що є одним з найбільших для короткого метру в Україні.

Скоро на екранах

Протягом 2018 року в Україні у широкий прокат вийшла рекордна кількість українських повнометражних фільмів – 35. Нові фільми продовжують виходити, а «Відкрита ніч» – слідкувати не лише за коротким метром, а й за виходом нових українських повнометражних прем’єр у програмі трейлерів «Скоро на екранах».

В рамках фестивалю буде продемонстровано відібрані трейлери українських фільмів, які скоро з’являться на екранах.

Традиційно, у фестивальну ніч для глядачів відбудеться спецпоказ фільмів проекту «Дивись Українське». Що має на меті сприяти розвитку українського кінематографа та пополірувати український кінопродукт.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *