туризм

Славутич чекає туристів – в місті відкрили туристичний центр

Славутич чекає туристів

Мала культурна столиця України Славутич відсвяткував міжнародний день туризму відкриттям міського Інформаційно-туристичного центру.

Місцеву програму розвитку муніципального туризму було прийнято містом у 2019 році, але пандемія внесла корективи в реалізацію планів — туристично-інформаційний центр (ТІЦ), який розпочав свою роботу у 2020 році, лише  у 2021 отримав власне нове окреме приміщення.

«Для такого маленького містечка, як Славутич, відкриття туристичного центру – це прорив! Адже доки немає туристично-інформаційного центру, це означає, що місто не чекає на туристів, немає єдиної точки входу, де подорожуючих чекають і нададуть виключну інформацію про сферу локальної індустрії гостинності, а надто — загальне уявлення про місто та регіон.

Славутичу  є, що запропонувати: це і архітектурний, і чорнобильський, і регіональний, і нішевий туризм подій. Ми націлені на розвиток креативних індустрій — галузей туризму та гостинності зокрема», — коментує подію Арина Старовойтова, директорка Агентства регіонального розвитку м. Славутича.

Всі інформаційні послуги в ТІЦ для гостей міста та мешканців безкоштовні.

В ТІЦ можна отримати будь-яку консультацію, придбати тур або як унікальні, так й звичайні сувеніри (чашки, магніти, футболки тощо), а також  інноваційну екологічну продукцію місцевих підприємців.

В центрі є Wi-Fi, тут вас пригостять смачною кавою, це такий собі коворкінг у самісінькому центрі міста. За задумкою засновників ТІЦ має стати точкою тяжіння та зустрічей не лише для туристів, а й для місцевих.

Цікаві маршрути

Наразі ТІЦ вже розроблено 5 стандартних маршрутів.

Найпопулярніший — дводенний тур до Славутича з екскурсією на ЧАЕС.

Також гостям міста будуть цікаві маршрути Славутич-Любеч, Славутич-Чернігів, кінні прогулянки та іпотерапія (місто має власну кінно-спортивну базу), прогулянки на яхті або човнику, або нескладний та красивий веломаршрут. За запитом туристам спланують індивідуальний маршрут, орієнтуючись на їх бюджет та потреби.

Славутич запрошує в гості на події Малої культурної столиці «Славутич: ось [tobe], країна!» й бажає всім цікавих незабутніх вражень під час туристичних подорожей!

Довідка

Славутич — наймолодше, створене у 1986 році, місто в Україні потужного урбаністичного та інтелектуального потенціалів, з розвинутою інфраструктурою. Місце, де генеруються нові ідеї та впроваджуються амбітні ініціативи. У 2021 році Славутич отримав статус Малої культурної столиці України.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *